Відсьогодні в Україні запрацює нова система контролю якості та безпечності харчових продуктів.

З 4 квітня підприємства, які продають та виробляють продукти, перевірятимуть в залежності від ступеню ризику для життя і здоров’я людей, повідомляє УНН.

– За новим законом, інспектори Держпродспоживслужби здійснюватимуть перевірки, згідно з актом перевірки. Цей документ міститиме вичерпну кількість питань для перевірки і буде публічним, – йдеться у повідомленні.

Сума штрафу, в залежності від скоєного правопорушення, може досягати 70 тис. грн.

Якщо на виробництві виявлять фактори, що становлять небезпеку життю і здоров’ю людей, інспектор може ухвалити рішення про тимчасове припинення виробництва та обігу харчових продуктів або кормів.

До слова, зростання цін на продукти в Україні обумовлене сезонним фактором і після Великодня (8 квітня) можна очікувати поступового зниження вартості.

fakty.ictv.ua